Søg efter kategori, produkt, aktivitet...
Teens
Nyheder
Bestsellers
Tilbehør
Tasker
Sko

Det er essentielt at beskytte sig mod de ydre elementer, når du opholder dig udenfor. Det vigtigste for at sikre komfort under alle verjforhold er at sikre vandtæt og åndbart overtøj. Jakker og bukser med vandtæt stof er det første skridt for at sikre, at du holder dig tør, så du i stedet kan fokusere på at have det sjovt udenfor. Her vil vi hjælpe dig med at forstå alt, hvad du har brug for at vide, for at vælge den rigtige jakke eller bukser for dig.

Vattenpelare-overview.jpg

Vandsøjle oversigt icon-material-waterproof-02.svg

Vandsøjle, også kaldet vandsøjletryk, er en måde, der fortæller, hvor højt et vandtryk et materiale kan klare, inden det slipper vand ind. Det forkortes oftes med VST. Vandsøjletryk beskrives som vandtrykket i millimeter, som materialet kan klare før vandet trænger gennem. Forestil dig hvis du placerer et glasrør på et stykke stof, og du fylder det op til 15.000 mm, altså 15 meter, og vandet trænger igennem materialet. Så har stoffet et vandsøjletryk på 15.000 mm.
Vandafvisende (mm)
Vejrforhold
6 000 – 10 000 mm Modstår let regn, moderat sne, let tryk
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gennemsnitlig sne, let tryk
16 000 – 20 000 mm Klarer lange ture i kraftig regn, vådt sne, lidt tryk
20 000 mm + Modstår kraftig regn, våd sne, med højt tryk

Vi tester alt vores vandtætte tøjs vandsøjletryk i et laboratorie, og mærker dem med vandsøjletryk, så du let kan få et overblik over, hvor vandtæt netop et specifikt stykke tøj er. Det er også et bevis til dig som kunde, at tøjets stof er blevet testet for dets vandmodstand. Vi tester også alt tøjet i naturen i rigtige verjforhold, i forskellige temperaturer og sæsoner, for at sikre optimal funktionalitet.

Åndbarhed icon-material-breathable.svg

Som vandsøjletryk, så er åndbarhed målt i et laboratorie. Åndbarhed er en måde at måle et materiales evne til at slippe kroppens fugt ud. Det er målt i g/m2/24h, altså hvor mange gram væske et materiale maksimalt kan transportere på en dag. Laboratoritest er en god måde at få et mål for åndbarhed, men det er ret kompliceret. Udendørstemperaturer, fugt, aktivitet, regn og sol er alt sammen noget, som har betydning for, hvor godt tøjets åndbarhed er. RevolutionRace tester åndbarheden på alt vandtæt tøj i virkeligheden, ude i naturen i skiftende vejrforhold og sæsoner, for at sikre dets funktionaliteter.

Hvordan fungerer vandtæt materiale, som er åndbart?  3-layers-construction-fabric.svg

Vandtætte materialer, som samtidig er åndbare, er lavet af et ydermateriale, en vandtæt membran som er lamineret på indersiden og ofte et tredje materiale inde i membranen, som sikrer komfort. Funktionen af det ydre materiale er at være holdbart og se godt ud, det er ikke vandtæt, men behandlet med DWR (Durable Water Repellent), så det absorberer ikke vandet. RevolutionRace benytter flourcarbonfri DWR i alle produkter. Membranen er den vandtætte del af stoffet og sikrer, at fugt holdes ude, membranen har også mikroskopiske, små huller, som holder vanddråberne ude, men samtidig frigiver mindre partikler fra kroppens vanddampe. Det er disse 3 lag, som skaber en 3-lagskonstruktion. Der er også produkter med 2 lag, disse mangler et inderlag, og istedet har de ofte et løst hængende for på indersiden af ​​tøjet. For at gøre tingene endnu mere komplicerede findes der også produkter med 2,5 lag, hvor det inderste materiale erstattes af en tynd film trykt på membranen for at spare vægt.

 

Waterproof-DK.jpg

Hvad er Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® er RevolutionRaces eget brand, en samlebetegnelse for alle materialer, vi selv har udviklet. Hvad der adskiller materialerne er det koncept, som kommer efter. Vi har forskellige begreber på forskellige materialer, som alle har forskellige egenskaber. 
• Hypershell® Denim: Bomuldsfrit, slidstærkt stof
• Hypershell® SS: Vandafvisende softshell
• Hypershell® Pro Stetch: Et holdbart og super strækbart stof
Hypershell®membran
Hypershell®membraner findes i tre forskellige niveauer: Core, Performance og Pro. Vi har udstyret alt RevolutionRace tøj med en premium Hypershell®membran for at passe til stoffets beregnede brug, optimeret til forskellige aktiviteter og vejr.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Hvad er DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace anvender 100% PFC-fri DWR i alle produkter.
DWR står for Durable Water Repellent. Behandlingen skal holde stoffet fra at blive mættet med vand, hvilket kan gøre stoffet tungere, koldere og påvirke dets ydeevne. DWR får vandet til at samle sig som perler og rulle af tøjet. Tøjet påvirkes af brug og slid, skidt og kropsvæske, og kan dermed påvirke, så DWR-behandlingen ikke virker længere. Stoffet vil efter længere tids brug derfor ikke være vandtæt.
Hvis du opdager, at stoffet absorberer vand, så anbefaler vi, at du først tørretumbler tøjet for at genaktivere DWR-behandlingen. Nogle gange skal du også imprægnere tøjet igen.
Vi anbefaler RevolutionRace PFC-free Xtreme H2O afvisende spray

rain-hypershell-new-size.jpg

Hvad er forskellen mellem vandtæt og vandafvisende tøj?

Den største forskel mellem vandtæt tøj og et som er vandafvisende er, at det vandtætte tøj både har membran og DWR, samt forseglede sømme. Søm er oftest sømmede med vandtæt tape på indersiden af stoffet. Vandafvisende tøj har kun en DWR-belægning (Durable Water Resistant) og mangler membran.
Hvad er fordelene og ulemperne ved de to forskellige varianter?
 
Vandtæt tøj
Vandtæt tøj har tapede søm og har både en vandtæt membran samt en vandafvisende overfladebehandling (DWR). RevolutionRace benytter flourkarbonfri DWR i alt tøj.
+ Fordele  
Helt vandtæt tøj er perfekt til regnfulde dage eller vinterdage med våd sne. Vandtæt tøj sikrer, at du holdes helt tør, når der er vedvarende og kraftig regn.
- Ulemper
I og med at alt vandtæt tøj har membraner, så er de også mindre åndbare. Forskellige membraner frigør forskellige mængder af væske, og du kan åbne ventilationslynlåse for at lukke kropsfugt ud, men tøj med vandtætte membraner ventilerer aldrig så godt, som tøj uden membraner.

Se alt vandtæt tøj →
 
Vandafvisende tøj
Vandafvisende tøj mangler membraner, men har en vandafvisende overfladebehandling (DWR) RevolutionRace anvender flourkarbonfri DWR i alt tøj.
+ Fordele
Vandafvisende tøj ventilerer utrolig godt, og er god til intensive aktiviteter. Ofte er vandafvisende tøj tilstrækkelig, hvis man ikke er ude i regnen i flere timer i træk.
- Ulemper  
Vandafvisende tøj kan kun holde til moderat regn og ikke kraftig, vedvarende regn.

Se alt vandafvisende tøj →
Vores regnjakker er åndbare

En god regnjakke kræver god ventilation. Selv regnjakker, som ånder, er derfor ofte udstyret med ventilationsåbninger under armhulerne. Vores regnbukser har ventialtionsåbninger på buksernes langside.

Tapede søm for vandmodstand

Sømme er ofte det svage punkt på regntøjet, da de små huller, som kommer i stoffet når nålen syer tøjet sammen, er dér vandet kan finde vejen ind. Vores vandtætte tøj har alle tapede søm for at sikre, at tøjet er vandtæt.

Lynlåse, der holder regnen ude

For at der ikke skal slippe vand igennem tøjet, er vandafvisende lynlåse et must. Lynlåse på vores vandtætte beklædning er omhyggeligt udvalgt til at modstå højt vandtryk og er sågar nogle gange udstyret med en ekstra beskyttende klap på indersiden.

Vores regnjakker sorteret ud fra højeste vandsøjletryk til det laveste

Aphex Pro Jacket

Vandsøjletryk: 30 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Aphex Pro Jacket er vores stærkeste og mest vandtætte jakke til ekstreme forhold, fuldt vand- og vindtæt med vores bedste membran, Hypershell® Pro, god ventilation og et slidstærkt skalstof. Alle trim og detaljer er valgt til at modstå de hårdeste vejrforhold, alle lynlåse er YKK® Vislon/Aquaguard, forstærkninger på udsatte dele. Udstyret med Recco® for synlighed i nødsituationer, sideventilation og hjelmkompatibel hætte. Vores mest alsidige skaljakke, brug den til ekspeditioner året rundt eller som en teknisk alpin skiskal om vinteren.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 5/5
Tåler storm
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Cyclone Rescue Jacket 2.0

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 20 000 g/m²/24h

Cyclone Jacket er vandtæt, vindtæt og ventilerer på en ekstremt god måde. Denne nye 3-lags jakke fra Rescue™-serien er forsynet med vores bedste membran, Hypershell® Pro, med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO, der giver en ekstra god vandtæthed. Jakken har desuden et 4-vejs stretch, der giver en optimal pasform, ligesom den er tapet i syningerne, så den er klar til at håndtere de ekstreme vejrforhold. Cyclone kan anvendes i hårde bjergmiljøer året rundt takket være en hjelmkompatibel hætte. Recco®-reflektor og den nye tilpasningsbare stormkrave CollarOpt™. Recco®´s SAR helikopter detektor fungerer året rundt og hjælper redningstjenesten med at finde individer, der er faret vild eller er kommet til skade ude i naturen. Opgraderinger: Liftkortlomme, dybere håndlommer, optimeret krave og updateret pasform.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 5/5
Ved aktivitet med høj intensitet
windproof
Vindtæthed 5/5
Tåler storm
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Whisper Jacket

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Whisper jakken er en multifunktionel skal udstyret med en vandtæt Hypershell® Pro membran. FreeFlow™-ventilationen hjælper med at transportere fugt under intense aktiviteter. En hjelmkompatibel hætte, flere lommer til opbevaring, en skipaslomme og en inderlomme. Whisper er en perfekt skal til bjergaktiviteter hele året rundt.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 5/5
Tåler storm
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Typhoon Jacket

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Jacket er en fuld vandtæt og åndbar 2,5-lags skaljakke. Det minimalistiske design går ikke på kompromis med funktioner som lynlåse til ventilation, lynlåslommer til hænderne, justerbar hætte og en brystlomme med lynlås. Denne letvægtsjakke kan opbevares i dens egen lomme, helt perfekt til de regnfulde dage.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 4/5
Tåler stærk vindstyrke
durable
Slidstyrke 3/5
Normal slidstyrke

Silence Proshell Jacket

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell jacket er en vandtæt og fuldt tapede 3-lags jakke med 4-vejsstræk. De tapede søm sammen med en Hypershell® Pro-membran gør jakken vandtæt. Memebranen i 4-vejsstræk er både stille og glatte. Med en atletisk pasform og ventilationslynlåse under armene er Silence ProShell en jake du kan bruge til alle slags udendørs aktiviteter. Nu opdateret med nyt og forbedret stof med bedre sømme og lynlåse.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 4/5
Tåler stærk vindstyrke
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Monsoon Jacket

Vandsøjletryk: 10 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Monsoon Jacket er vores første længere multifunktionelle jakke, udviklet til at stå op mod vejret uden at gå kompromis på stilen. Den 2-lags Monsoon Jacket haver et vind- og vandtæt Hypershell® Performance-membran med PFC-fri BIONIC-FINISH®ECO og to pit-lynlåse for optimal ventilation. Alle lynlåse er YKK® Aquaguard og tapede sømme, for at undgå fugt. To håndlommer, to brystlommer, en ærmelomme og tre indvendige lommer holder dine personlige ting sikkert under udendørs eventyr. Den hjelmkompatible hætte er justerbar på to måder og har et forstærket visir. Monsoon Jacket er et allround-beklædningsgenstande ideelt til de fleste udendørs aktiviteter og kan bæres som en selvstændig jakke eller kombineres med et isolerende lag i koldere dage.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 5/5
Tåler storm
insulation
Isoleringsevne 4/5
0 til -10 grader
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Mest populære regnjakker

Vores regnbukser sorteres fra højeste vandsøjletryk til det laveste

Aphex Pro Pants

Vandsøjletryk: 30 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Aphex Pro bukserne er vores stærkeste og mest vandtætte bukser til ekstreme forhold, fuldt vand- og vindtæt med vores bedste membran, Hypershell® Pro, god ventilation og et slidstærkt skalstof. Alle trim og detaljer er valgt til at modstå de hårdeste vejrforhold, alle lynlåse er YKK® Vislon/Aquaguard, forstærkninger på udsatte dele. Udstyret med Recco® for synlighed i nødsituationer, sideventilation og ventilation på låret. Vores mest alsidige skalbukser, brug dem til ekspeditioner året rundt eller som tekniske alpine skibukser om vinteren.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 5/5
Tåler storm
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Typhoon Pants

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Pants er letvægtige, vandtætte og åndbare zip-up bukser. Det minimalistiske design går ikke på kompromis med funktioner såsom fuldsidet lynlåse, elastisk talje og håndlommer med lynlås. Typhoon pants er perfekte pullover-bukser til regnfulde dage. De pakkes nemt i en selvopbevaringslomme.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 4/5
Tåler stærk vindstyrke
durable
Slidstyrke 3/5
Normal slidstyrke

Silence Proshell 2.0 Pants

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell trousers har fuldt tapede søm i 3-lags stof med 4-vejs stræk. De tapede søm sammen med Hypershell®-membranen gør dem vandtætte. Takket være membranen i 4-vejs stræk er de både lydløse og glatte. Med sine ventilations lynlåse på lårene kan Silence ProShell bruges til alle former for udendørs aktiviteter. Lynlåsen i benenden gør det muligt at få bukserne over ski- eller vandrestøvler. Lavet til fiskeri, vandreture og alpint skiløb. **Opdateret materiale**
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 4/5
Under normal til højintensiv aktivitet
windproof
Vindtæthed 4/5
Tåler stærk vindstyrke
insulation
Isoleringsevne 3/5
0 til +10 grader
durable
Slidstyrke 4/5
Normal til høj slidstyrke

Cyclone Rescue Pants

Vandsøjletryk: 20 000 mm

Åndbarhed: 20 000 g/m²/24h

Cyclone Pants er en vandtæt, vindtæt og åndbar skalbuks. Fuldt tapede syninger, YKK Aquagard lynlåse og flourkarbonfri Bionic Finish eco holder dig tør under næsten alle vejrforhold. Det godt ventilerende Hypershell® Pro materialet og ventilationslommerne giver dig en god varmekontrol. Cyclone Pants er en del af Rescue® serien og er udstyret med RECCO®-reflektor. Tak være justerbare benender passer Cyclone Pants både over skistøvler på vinteren og vandrestøvler på sommeren.
Læs mere ›
breathable
Åndbarhed 5/5
Ved aktivitet med høj intensitet
windproof
Vindtæthed 5/5
Tåler storm
durable
Slidstyrke 3/5
Normal slidstyrke

Mest populære regnbukser

Oftest stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem vandbestandig, vandafvisende og vandtæt?

Hvilken jakke og bukser skal jeg vælge, hvis jeg vil have et godt all-around produkt, som tåler en hel del regn?

Hvilken jakke og bukser skal jeg vælge til højintense aktiviteter med krav om vandtæthed?

Hvad er Hypershell®?

Hvorfor vil man ikke altid have et så højt vandsøjletryk som muligt?

Jeg kommer til at være aktiv, men jeg ønsker stadig at få vandafvisning, findes der hybridjakker?

Jeg vil have en all-around-regnjakke til hverdagsbrug, hvad skal jeg vælge?

Hvad betyder tapede søm og vandtæt lynlås? Er det nødvendigt, selvom tøjet har et højt vandsøjletryk?

Bør jeg vælge et højere vandsøjletryk, hvis jeg skal ud i en storm?

Bliver vandsøjletrykket påvirket af, hvor meget jeg anvender tøjet?

Jeg ønsker ikke at få en våd bagdel eller knæ, når jeg sidder ned, hvad skal jeg vælge?

Bliver min jakke mindre vandtæt, hvis jeg har en rygsæk på?

×