Søg efter kategori, produkt, aktivitet...
Teens
Sko
Tilbehør
Tasker
Nyheder
Bestsellers

Vandtæt og åndbart tøj

Vores bedste regnjakker  Vores bedste regnbukser

Det er essentielt at beskytte sig mod de ydre elementer, når du opholder dig udenfor. Det vigtigste for at sikre komfort under alle verjforhold er at sikre vandtæt og åndbart overtøj. Jakker og bukser med vandtæt stof er det første skridt for at sikre, at du holder dig tør, så du i stedet kan fokusere på at have det sjovt udenfor. Her vil vi hjælpe dig med at forstå alt, hvad du har brug for at vide, for at vælge den rigtige jakke eller bukser for dig.

Vattenpelare-overview.jpg

Vandsøjle oversigt icon-material-waterproof-02.svg

Vandsøjle, også kaldet vandsøjletryk, er en måde, der fortæller, hvor højt et vandtryk et materiale kan klare, inden det slipper vand ind. Det forkortes oftes med VST. Vandsøjletryk beskrives som vandtrykket i millimeter, som materialet kan klare før vandet trænger gennem. Forestil dig hvis du placerer et glasrør på et stykke stof, og du fylder det op til 15.000 mm, altså 15 meter, og vandet trænger igennem materialet. Så har stoffet et vandsøjletryk på 15.000 mm.
Vandafvisende (mm)
Vejrforhold
6 000 – 10 000 mm Modstår let regn, moderat sne, let tryk
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gennemsnitlig sne, let tryk
16 000 – 20 000 mm Klarer lange ture i kraftig regn, vådt sne, lidt tryk
20 000 mm + Modstår kraftig regn, våd sne, med højt tryk

Vi tester alt vores vandtætte tøjs vandsøjletryk i et laboratorie, og mærker dem med vandsøjletryk, så du let kan få et overblik over, hvor vandtæt netop et specifikt stykke tøj er. Det er også et bevis til dig som kunde, at tøjets stof er blevet testet for dets vandmodstand. Vi tester også alt tøjet i naturen i rigtige verjforhold, i forskellige temperaturer og sæsoner, for at sikre optimal funktionalitet.

Åndbarhed icon-material-breathable.svg

Som vandsøjletryk, så er åndbarhed målt i et laboratorie. Åndbarhed er en måde at måle et materiales evne til at slippe kroppens fugt ud. Det er målt i g/m2/24h, altså hvor mange gram væske et materiale maksimalt kan transportere på en dag. Laboratoritest er en god måde at få et mål for åndbarhed, men det er ret kompliceret. Udendørstemperaturer, fugt, aktivitet, regn og sol er alt sammen noget, som har betydning for, hvor godt tøjets åndbarhed er. RevolutionRace tester åndbarheden på alt vandtæt tøj i virkeligheden, ude i naturen i skiftende vejrforhold og sæsoner, for at sikre dets funktionaliteter.

Hvordan fungerer vandtæt materiale, som er åndbart?  3-layers-construction-fabric.svg

Vandtætte materialer, som samtidig er åndbare, er lavet af et ydermateriale, en vandtæt membran som er lamineret på indersiden og ofte et tredje materiale inde i membranen, som sikrer komfort. Funktionen af det ydre materiale er at være holdbart og se godt ud, det er ikke vandtæt, men behandlet med DWR (Durable Water Repellent), så det absorberer ikke vandet. RevolutionRace benytter flourcarbonfri DWR i alle produkter. Membranen er den vandtætte del af stoffet og sikrer, at fugt holdes ude, membranen har også mikroskopiske, små huller, som holder vanddråberne ude, men samtidig frigiver mindre partikler fra kroppens vanddampe. Det er disse 3 lag, som skaber en 3-lagskonstruktion. Der er også produkter med 2 lag, disse mangler et inderlag, og istedet har de ofte et løst hængende for på indersiden af ​​tøjet. For at gøre tingene endnu mere komplicerede findes der også produkter med 2,5 lag, hvor det inderste materiale erstattes af en tynd film trykt på membranen for at spare vægt.

 

Waterproof-DK.jpg

Hvad er Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® er RevolutionRaces eget brand, en samlebetegnelse for alle materialer, vi selv har udviklet. Hvad der adskiller materialerne er det koncept, som kommer efter. Vi har forskellige begreber på forskellige materialer, som alle har forskellige egenskaber. 
• Hypershell® Denim: Bomuldsfrit, slidstærkt stof
• Hypershell® SS: Vandafvisende softshell
• Hypershell® Pro Stetch: Et holdbart og super strækbart stof
Hypershell®membran
Hypershell®membraner findes i tre forskellige niveauer: Core, Performance og Pro. Vi har udstyret alt RevolutionRace tøj med en premium Hypershell®membran for at passe til stoffets beregnede brug, optimeret til forskellige aktiviteter og vejr.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Hvad er DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace anvender 100% PFC-fri DWR i alle produkter.
DWR står for Durable Water Repellent. Behandlingen skal holde stoffet fra at blive mættet med vand, hvilket kan gøre stoffet tungere, koldere og påvirke dets ydeevne. DWR får vandet til at samle sig som perler og rulle af tøjet. Tøjet påvirkes af brug og slid, skidt og kropsvæske, og kan dermed påvirke, så DWR-behandlingen ikke virker længere. Stoffet vil efter længere tids brug derfor ikke være vandtæt.
Hvis du opdager, at stoffet absorberer vand, så anbefaler vi, at du først tørretumbler tøjet for at genaktivere DWR-behandlingen. Nogle gange skal du også imprægnere tøjet igen.
Vi anbefaler RevolutionRace PFC-free Xtreme H2O afvisende spray

rain-hypershell-new-size.jpg

Hvad er forskellen mellem vandtæt og vandafvisende tøj?

Den største forskel mellem vandtæt tøj og et som er vandafvisende er, at det vandtætte tøj både har membran og DWR, samt forseglede sømme. Søm er oftest sømmede med vandtæt tape på indersiden af stoffet. Vandafvisende tøj har kun en DWR-belægning (Durable Water Resistant) og mangler membran.
Hvad er fordelene og ulemperne ved de to forskellige varianter?
 
Vandtæt tøj
Vandtæt tøj har tapede søm og har både en vandtæt membran samt en vandafvisende overfladebehandling (DWR). RevolutionRace benytter flourkarbonfri DWR i alt tøj.
+ Fordele  
Helt vandtæt tøj er perfekt til regnfulde dage eller vinterdage med våd sne. Vandtæt tøj sikrer, at du holdes helt tør, når der er vedvarende og kraftig regn.
- Ulemper
I og med at alt vandtæt tøj har membraner, så er de også mindre åndbare. Forskellige membraner frigør forskellige mængder af væske, og du kan åbne ventilationslynlåse for at lukke kropsfugt ud, men tøj med vandtætte membraner ventilerer aldrig så godt, som tøj uden membraner.

Se alt vandtæt tøj →
 
Vandafvisende tøj
Vandafvisende tøj mangler membraner, men har en vandafvisende overfladebehandling (DWR) RevolutionRace anvender flourkarbonfri DWR i alt tøj.
+ Fordele
Vandafvisende tøj ventilerer utrolig godt, og er god til intensive aktiviteter. Ofte er vandafvisende tøj tilstrækkelig, hvis man ikke er ude i regnen i flere timer i træk.
- Ulemper  
Vandafvisende tøj kan kun holde til moderat regn og ikke kraftig, vedvarende regn.

Se alt vandafvisende tøj →
Vores regnjakker er åndbare

En god regnjakke kræver god ventilation. Selv regnjakker, som ånder, er derfor ofte udstyret med ventilationsåbninger under armhulerne. Vores regnbukser har ventialtionsåbninger på buksernes langside.

Tapede søm for vandmodstand

Sømme er ofte det svage punkt på regntøjet, da de små huller, som kommer i stoffet når nålen syer tøjet sammen, er dér vandet kan finde vejen ind. Vores vandtætte tøj har alle tapede søm for at sikre, at tøjet er vandtæt.

Lynlåse, der holder regnen ude

For at der ikke skal slippe vand igennem tøjet, er vandafvisende lynlåse et must. Lynlåse på vores vandtætte beklædning er omhyggeligt udvalgt til at modstå højt vandtryk og er sågar nogle gange udstyret med en ekstra beskyttende klap på indersiden.

Vores regnjakker sorteret ud fra højeste vandsøjletryk til det laveste

Mest populære regnjakker

Vores regnbukser sorteres fra højeste vandsøjletryk til det laveste

Mest populære regnbukser

Oftest stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem vandbestandig, vandafvisende og vandtæt?

Hvilken jakke og bukser skal jeg vælge, hvis jeg vil have et godt all-around produkt, som tåler en hel del regn?

Hvilken jakke og bukser skal jeg vælge til højintense aktiviteter med krav om vandtæthed?

Hvad er Hypershell®?

Hvorfor vil man ikke altid have et så højt vandsøjletryk som muligt?

Jeg kommer til at være aktiv, men jeg ønsker stadig at få vandafvisning, findes der hybridjakker?

Jeg vil have en all-around-regnjakke til hverdagsbrug, hvad skal jeg vælge?

Hvad betyder tapede søm og vandtæt lynlås? Er det nødvendigt, selvom tøjet har et højt vandsøjletryk?

Bør jeg vælge et højere vandsøjletryk, hvis jeg skal ud i en storm?

Bliver vandsøjletrykket påvirket af, hvor meget jeg anvender tøjet?

Jeg ønsker ikke at få en våd bagdel eller knæ, når jeg sidder ned, hvad skal jeg vælge?

Bliver min jakke mindre vandtæt, hvis jeg har en rygsæk på?

×