Søg efter kategori, produkt, aktivitet...

Vandtæt og Åndbart tøj

Vores bedste Regnjakker  Vores bedste Regnbukser

Det er essentielt at beskytte sig mod de ydre elementer, når du opholder dig udenfor. Det vigtigste for at sikre komfort under alle verjforhold er at sikre vandtæt og åndbart overtøj. Jakker og bukser med vandtæt stof er det første skridt for at sikre, at du holder dig tør, så du i stedet kan fokusere på at have det sjovt udenfor. Her vil vi hjælpe dig med at forstå alt, hvad du har brug for at vide, for at vælge den rigtige jakke eller bukser for dig.

vattenpelare-cyclone-dark-turquoise-new-size.jpg

Vandsøjle oversigt icon-material-waterproof-02.svg

Vandsøjle, også kaldet vandsøjletryk, er en måde, der fortæller, hvor højt et vandtryk et materiale kan klare, inden det slipper vand ind. Det forkortes oftes med VST. Vandsøjletryk beskrives som vandtrykket i millimeter, som materialet kan klare før vandet trænger gennem. Forestil dig hvis du placerer et glasrør på et stykke stof, og du fylder det op til 15.000 mm, altså 15 meter, og vandet trænger igennem materialet. Så har stoffet et vandsøjletryk på 15.000 mm.
Vandafvisende (mm)
Vejrforhold
6 000 – 10 000 mm Modstår let regn, moderat sne, let tryk
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gennemsnitlig sne, let tryk
16 000 – 20 000 mm Klarer lange ture i kraftig regn, vådt sne, lidt tryk
20 000 mm + Modstår kraftig regn, våd sne, med højt tryk

Vi tester alt vores vandtætte tøjs vandsøjletryk i et laboratorie, og mærker dem med vandsøjletryk, så du let kan få et overblik over, hvor vandtæt netop et specifikt stykke tøj er. Det er også et bevis til dig som kunde, at tøjets stof er blevet testet for dets vandmodstand. Vi tester også alt tøjet i naturen i rigtige verjforhold, i forskellige temperaturer og sæsoner, for at sikre optimal funktionalitet.

Åndbarhed icon-material-breathable.svg

Som vandsøjletryk, så er åndbarhed målt i et laboratorie. Åndbarhed er en måde at måle et materiales evne til at slippe kroppens fugt ud. Det er målt i g/m2/24h, altså hvor mange gram væske et materiale maksimalt kan transportere på en dag. Laboratoritest er en god måde at få et mål for åndbarhed, men det er ret kompliceret. Udendørstemperaturer, fugt, aktivitet, regn og sol er alt sammen noget, som har betydning for, hvor godt tøjets åndbarhed er. RevolutionRace tester åndbarheden på alt vandtæt tøj i virkeligheden, ude i naturen i skiftende vejrforhold og sæsoner, for at sikre dets funktionaliteter.

Hvordan fungerer vandtæt materiale, som er åndbart?  3-layers-construction-fabric.svg

Vandtætte materialer, som samtidig er åndbare, er lavet af et ydermateriale, en vandtæt membran som er lamineret på indersiden og ofte et tredje materiale inde i membranen, som sikrer komfort. Funktionen af det ydre materiale er at være holdbart og se godt ud, det er ikke vandtæt, men behandlet med DWR (Durable Water Repellent), så det absorberer ikke vandet. RevolutionRace benytter flourcarbonfri DWR i alle produkter. Membranen er den vandtætte del af stoffet og sikrer, at fugt holdes ude, membranen har også mikroskopiske, små huller, som holder vanddråberne ude, men samtidig frigiver mindre partikler fra kroppens vanddampe. Det er disse 3 lag, som skaber en 3-lagskonstruktion. Der er også produkter med 2 lag, disse mangler et inderlag, og istedet har de ofte et løst hængende for på indersiden af ​​tøjet. For at gøre tingene endnu mere komplicerede findes der også produkter med 2,5 lag, hvor det inderste materiale erstattes af en tynd film trykt på membranen for at spare vægt.

 

Waterproof-DK.jpg

Hvad er Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® er RevolutionRaces eget brand, en samlebetegnelse for alle materialer, vi selv har udviklet. Hvad der adskiller materialerne er det koncept, som kommer efter. Vi har forskellige begreber på forskellige materialer, som alle har forskellige egenskaber. 
• Hypershell® Denim: Bomuldsfrit, slidstærkt stof
• Hypershell® SS: Vandafvisende softshell
• Hypershell® Pro Stetch: Et holdbart og super strækbart stof
Hypershell®membran
Hypershell®membraner findes i tre forskellige niveauer: Core, Performance og Pro. Vi har udstyret alt RevolutionRace tøj med en premium Hypershell®membran for at passe til stoffets beregnede brug, optimeret til forskellige aktiviteter og vejr.
• Hypershell® Core, WP  5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance, WP 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro, WP 15 - 30 000 mm

Hvad er DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace anvender 100% PFC-fri DWR i alle produkter.
DWR står for Durable Water Repellent. Behandlingen skal holde stoffet fra at blive mættet med vand, hvilket kan gøre stoffet tungere, koldere og påvirke dets ydeevne. DWR får vandet til at samle sig som perler og rulle af tøjet. Tøjet påvirkes af brug og slid, skidt og kropsvæske, og kan dermed påvirke, så DWR-behandlingen ikke virker længere. Stoffet vil efter længere tids brug derfor ikke være vandtæt.
Hvis du opdager, at stoffet absorberer vand, så anbefaler vi, at du først tørretumbler tøjet for at genaktivere DWR-behandlingen. Nogle gange skal du også imprægnere tøjet igen.
Vi anbefaler RevolutionRace PFC-free Xtreme H2O afvisende spray

rain-hypershell-new-size.jpg

Hvad er forskellen mellem vandtæt og vandafvisende tøj?

Den største forskel mellem vandtæt tøj og et som er vandafvisende er, at det vandtætte tøj både har membran og DWR, samt forseglede sømme. Søm er oftest sømmede med vandtæt tape på indersiden af stoffet. Vandafvisende tøj har kun en DWR-belægning (Durable Water Resistant) og mangler membran.
Hvad er fordelene og ulemperne ved de to forskellige varianter?
 
Vandtæt tøj
Vandtæt tøj har tapede søm og har både en vandtæt membran samt en vandafvisende overfladebehandling (DWR). RevolutionRace benytter flourkarbonfri DWR i alt tøj.
+ Fordele  
Helt vandtæt tøj er perfekt til regnfulde dage eller vinterdage med våd sne. Vandtæt tøj sikrer, at du holdes helt tør, når der er vedvarende og kraftig regn.
- Ulemper
I og med at alt vandtæt tøj har membraner, så er de også mindre åndbare. Forskellige membraner frigør forskellige mængder af væske, og du kan åbne ventilationslynlåse for at lukke kropsfugt ud, men tøj med vandtætte membraner ventilerer aldrig så godt, som tøj uden membraner.

Se alt vandtæt tøj →
 
Vandafvisende tøj
Vandafvisende tøj mangler membraner, men har en vandafvisende overfladebehandling (DWR) RevolutionRace anvender flourkarbonfri DWR i alt tøj.
+ Fordele
Vandafvisende tøj ventilerer utrolig godt, og er god til intensive aktiviteter. Ofte er vandafvisende tøj tilstrækkelig, hvis man ikke er ude i regnen i flere timer i træk.
- Ulemper  
Vandafvisende tøj kan kun holde til moderat regn og ikke kraftig, vedvarende regn.

Se alt vandafvisende tøj →
Vores regnjakker er åndbare

En god regnjakke kræver god ventilation. Selv regnjakker, som ånder, er derfor ofte udstyret med ventilationsåbninger under armhulerne. Vores regnbukser har ventialtionsåbninger på buksernes langside.

Tapede søm for vandmodstand

Sømme er ofte det svage punkt på regntøjet, da de små huller, som kommer i stoffet når nålen syer tøjet sammen, er dér vandet kan finde vejen ind. Vores vandtætte tøj har alle tapede søm for at sikre, at tøjet er vandtæt.

Lynlåse, der holder regnen ude

For at der ikke skal slippe vand igennem tøjet, er vandafvisende lynlåse et must. Lynlåse på vores vandtætte beklædning er omhyggeligt udvalgt til at modstå højt vandtryk og er sågar nogle gange udstyret med en ekstra beskyttende klap på indersiden.

Vores regnjakker sorteret ud fra højeste vandsøjletryk til det laveste

Cyclone Jacket

WP: 20 000 mm
Åndbarhed: 20 000 g/m²/24h

Cyclone Jacket er vandtæt, vindtæt og ventilerer på en ekstremt god måde. Denne nye 3-lags jakke fra Rescue™-serien er forsynet med vores bedste membran, Hypershell® Pro, med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO, der giver en ekstra god vandtæthed. Jakken har desuden et 4-vejs stretch, der giver en optimal pasform, ligesom den er tapet i syningerne, så den er klar til at håndtere de ekstreme vejrforhold.

Læs mere → 


 

cyclone-jacket_DE.png

Whisper Jacket

WP: 20 000 mm
Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Whisper Jacket er en vandafvisende og vindtæt skaljakke designet til hverdagsbrug. Takket være FreeFlow ventilationen fungerer Whisper Jacket lige så godt som en skaljakke til sommerdage og som en alpin-jakke til vinterdagene. Der er meshforing i brystlommen sammen med ventilationslynlåse under armene, som giver fantastisk ventilation under intense aktiviteter. Hætten kan justeres med én hånd og taljen kan let justeres fra indersiden af håndlommen. Whisper Jacket har to brystlommer, en armlomme og en inderlomme, og de er alle udstyret med vandafvisende lynlåse. Brug den som et vejrbestandigt yderlag hele året rundt. 

Læs mere → 

whisper-jacket_DK.png

couple-in-typhoon-jacket-and-pants-1.jpg

Typhoon Jacket 

Waterpillar: 20 000 mm
Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

The Typhoon jacket er en fuld vandtæt og åndbar 2,5-lags skaljakke. Det minimalistiske design går ikke på kompromis med funktioner såsom sideventilation, håndlommer med lynlås, justerbar hætte og brystlommer med lynlås. Denne letvægtsjakke kan opbevares i dens egen lomme, helt perfekt til de regnfulde dage.

Læs mere → 
 

typhoon-jacket_DK.png

Silence Proshell Jacket 2.0

WP: 20 000 mm
Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell jacket er en vandtæt og fuldt tapede 3-lags jakke med 4-vejsstræk. De tapede søm sammen med en Hypershell® Pro-membran gør jakken vandtæt. Memebranen i 4-vejsstræk er både stille og glatte.

Læs mere → 
 

silence-proshell-jacket_DK.png

Monsoon Jacket

WP: 10 000 mm
Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Monsoon Jacket er vores første længere multifunktionelle jakke, udviklet til at stå op mod vejret uden at gå kompromis på stilen. Den 2-lags Monsoon Jacket haver et vind- og vandtæt Hypershell® Performance-membran med PFC-fri BIONIC-FINISH®ECO og to pit-lynlåse for optimal ventilation.

Læs mere → 

monsoon-jacket_DK.png

Mest populære Regnjakker

Vores regnbukser sorteres fra højeste vandsøjletryk til det laveste

Cyclone Rescue Pants

WP: 20 000 mm
Åndbarhed: 20 000 g/m²/24h

Cyclone Pants er en vandtæt, vindtæt og åndbar skalbuks. Fuldt tapede syninger, YKK Aquagard lynlåse og flourkarbonfri Bionic Finish eco holder dig tør under næsten alle vejrforhold. Det godt ventilerende Hypershell® Pro materialet og ventilationslommerne giver dig en god varmekontrol. Cyclone Pants er en del af Rescue® serien og er udstyret med RECCO®-reflektor.

Læs mere → 

cyclone-pants_DK.png

Silence Proshell Pants 2.0

WP: 20 000 mm
Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell pants er vandtætte skalbukser fremstillet i 3-lags 4-vejsstof. Bukserne er fuldt tapede og Hypershell® Pro-membranen holder dig tør i al slags vejr. Ventilationslynlåsene gør bukserne alsidige og 4-vejsstrækkets materiale gør dem tæt på lydløse og komfortable. Lynlåsen i buksebenet tillader dig at have bukser ud over ski- eller vandrestøvler.

Læs mere → 
 

silence-proshell-pants_DK.png

typhoon-gif.gif

Typhoon Pants 

Waterpillar: 20 000 mm
Åndbarhed: 10 000 g/m²/24h

The Typhoon pants er letvægtige, vandtætte og åndbare zip-up bukser. Det minimalistiske design går ikke på kompromis med funktioner såsom fuldsidet lynlåse, elastisk talje og håndlommer med lynlås. Typhoon pants er perfekte pullover-bukser til regnfulde dage. De pakkes nemt i en selvopbevaringslomme.

Læs mere → 
 

typhoon-pants_DK.png

Mest populære Regnbukser

Oftest stillede spørgsmål

icon-arrow-angle-right.svg Hvilken jakke og bukser skal jeg vælge, hvis jeg vil have et godt all-around produkt, som tåler en hel del regn?

Hvilket sæt du skal vælge afhænger af aktivitet og budget 

1. Typhoon Jacket & Pants (WP 20 000 mm/10 000g/m2/24h) 
Kan sammenfoldes, let og enkel at trække over dit tøj på regnfulde dage. Det minimalistiske design går ikke på kompromis med funktioner som lynlåse på hele buksen og ventilationslynlåse under armene på jakken. Dette helt vandtætte og åndbare sæt er perfekt til at medtages overalt da det kan sammenfoldes og gemmes i en lomme!

2. Silence Proshell Jacket & Pants (WP 20 000 mm/10 000g/m2/24h)
Et rigtig godt basisvalg. Det er et helt vandtæt sæt med tapede sømme, fin ventialtion og både jakke og bukser har ventilationslynlåse.

3. Whisper Jacket & Pants (WP 20 000 mm/10 000g/m2/24h) 
Udviklet for sin multifunktionalitet, de passer både til vandreture om sommeren og til skituren om vinteren. Både jakke og bukser er helt vandtætte, har tapede søm og ventilerer godt.

4. Cyclone Jacket & Pants (WP 20 000 mm/20 000g/m2/24h)
Et højtpræsterende skalsæt som kan modstå meget brug. Det kan holde til at være længe i regnen, og samtidig ventilerer det rigtig godt. Det er vandtæt, har tapede sømme og ventilationslynlåse på både jakke og bukser. Cyclone er et godt all-aroundsæt som passer til aktiviteter på bjerget hele året rundt.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvilken jakke og bukser skal jeg vælge til højintense aktiviteter med krav om vandtæthed?

Hvis du skal ud og vandre i et højt tempo eller cykle i silende regn udenfor, så er vandafvisende jakker og bukser ofte et bedre valg end helt vandtætte. En vandafvisende jakke uden membran ventilerer væsentlig bedre end en vandtæt, men modstår stadig moderat regn takket være flourkarbonfri DWR, som gør stoffet vandafvisende. Da det vandafvisende tøj mangler membraner, så vil det med tiden lade vandet komme ind ved længere tid i regnen. Vælg et vandafvisende stykke tøj til højintense aktiviteter, når vejret er skiftende eller fint.
 
1. Trail Jacket 
Et vandafvisende softshell, som passer til højintensive aktiviteter, der kræver vandafvisning og rigtig god ventilation.
 
2. Hiball Jacket & Pants
Et fleeceforet sæt. Det egner sig til vintersportsaktiviteter og kølige sommeraktiviteter med vandafvisende krav.
 
3. RVRC GP Jacket & Pants
Er et virkeligt holdbart, all-around sæt med god ventilation. Hvis du ønsker, at det skal være mere vandafvisende, så anbefaler vi at vokse udsatte steder såsom skuldrene, hætten, knæene og bagenden for at sikre ekstra vandmodstand.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvad er Hypershell®?

Hypershell® er et vandtæt membran med åndbarhed, det er tilgængeligt i 3 forskellige design:

Hypershell® Core WP   5 000 - 10 000mm
Hypershell® Performance WP 10 000 - 15 000 mm
Hypershell® Pro WP 15 000 - 30 000mm

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvorfor vil man ikke altid have et så højt vandsøjletryk som muligt?

Jo højere vandsøjletryk, jo tættere sidder tøjet også, hvilket påvirker dets evne til at ventilere. Hvis du planlægger en aktivitet med høj intensitet, kan et tøj med et lavere vandsøjletryk eller et vandafvisende stykke tøj uden en membran yde tilstrækkelig beskyttelse mod fugt, men samtidig ventilere fugt hurtigere væk. Planlæg derfor efter din aktivitet i kombination med behovet for vandtæthed.

 

icon-arrow-angle-right.svg Jeg kommer til at være aktiv, men jeg ønsker stadig at få vandafvisning, findes der hybridjakker?

Naturligvis! Hybrid Jacket holder let regn ude, samtidig med at ventilationsdelene på ryggen og under armhulerne ventilerer suverænt under intensive aktiviteter.

Hvis du vil have en mere vandafvisende hybrid, så anbefaler vi Hyper Jacket. En fuldt tapet jakke med et 15.000 mm Hypershell® WP membran på den øvre del af jakken og ventilerende strækmateriale på den nederste del.

 

icon-arrow-angle-right.svg Jeg vil have en all-around-regnjakke til hverdagsbrug, hvad skal jeg vælge?

Både vores vandtætte jakker og vores vandafvisende jakker er et godt valg for dig, som vil have beskyttelse mod regn og fugt. Hvis du vil være klar til kraftig regn, så skal du vælge en vandtæt jakke såsom Silence Proshell Jacket eller Cyclone Jacket. Hvis du ikke skal opholde dig udendørs i flere timer i dårligt vejr, så kan du vælge en vandafvisende jakke, se vores HiBall Jacket eller Hyper jacket.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvad betyder tapede søm og vandtæt lynlås? Er det nødvendigt, selvom tøjet har et højt vandsøjletryk?

For at sikre, at tøjet er fuldstændigt vandtæt, er det nødvendigt med forseglede sømme, oftest er søm forseglede med vandtæt tape på indersiden af stoffet. Lynlåse skal også være vandtætte, så vand ikke finder vej ind i tøjet. I de fleste tilfælde er selv de bedste vandtætte lynlåse ikke 100% vandtætte. Vi bruger YKK Aquaguard i vores Pro-modeller, vi anbefaler derfor at opbevare genstande, der ikke tåler vand i inderlommer.

 

icon-arrow-angle-right.svg Bør jeg vælge et højere vandsøjletryk, hvis jeg skal ud i en storm?

Vær opmærksom på, at stærk vind kan påvirke trykket, og dermed hvor hurtigt regn trænger igennem dit tøj, vi anbefaler derfor, at du vælger et højere vandsøjletryk, hvis du har planer om at begive dig ud i stærk storm kombineret med regn.

Vi anbefaler:
Cyclone Jacket
Cyclone Pants

 

icon-arrow-angle-right.svg Bliver vandsøjletrykket påvirket af, hvor meget jeg anvender tøjet?

Membranens egenskaber bliver ikke påvirket af at blive brugt, men det kan være nødvendigt at forbedre DWR over tid. DWR-behandlingen kan slides ved brug og vask. Vi anbefaler RevolutionRaces egen flourkarbonfrie DWR-imprægneringer.

 

icon-arrow-angle-right.svg Jeg ønsker ikke at få en våd bagdel eller knæ, når jeg sidder ned, hvad skal jeg vælge?

Hvis du påtænker at sidde ned eller knæle på våde overflader eksempelvis i skoven eller på en vandretur, så anbefaler vi, at du vælger et par bukser med et vandsøjletryk på mindst 15.000 mm.

Vi anbefaler:

Typhoon Pants WP20k/10k
Silence Proshell Pants 2.0 WP20k/10k
Cyclone Pants WP20k/20k

 

icon-arrow-angle-right.svg Bliver min jakke mindre vandtæt, hvis jeg har en rygsæk på?

Uanset om du har en tung vandrerygsæk eller en almindelig rygsæk, påvirker trykket på dine skuldre, hvor let vand trænger ind i materialet. Derfor skal du vælge en jakke med højt vandsøjletryk, hvis du regner med at have en rygsæk på.

×