Fri fragt over 800 DKK og 30 dages gratis returnering
Skandinavisk design & kvalitet
Bedømmelse på 4,6 og 610.000+ anmeldelser
Cart icon
Dame
Herre
Tilbehør
Guider
Tilbud

Hvad skal man have på, når man vandrer om sommeren?

18. april 2024

Når sommersolens stråler lokker os udendørs, er det tid til at komme ud på vandrestierne og nyde naturens undere. Men før du snører dine vandrestøvler, er det vigtigt at tænke over, hvilken påklædning der vil holde dig komfortabel og beskyttet på din tur. Tag med os, når vi ser nærmere på musthaves, vigtige materialer og potentielle farer, så du kan sikre dig, at dine vandreture i sommerlandet bliver intet mindre end fantastiske.

Forbered dig på eventyr i varmt vejr

Bomuld

Bomuld opfanger fugt. På varme dage kan den fugt, der efterlades i materialet, hjælpe med at køle dig ned, men på koldere dage kan du komme til at fryse. Hav det for øje, når du vælger påklædning til din sommervandretur.

Syntetisk materiale

Syntetisk materiale er let og har en stor grad af åndbarhed. Polyester har en supergod fugttransporterende evne. Det sørger effektivt for, at fugten forlader din krop og fordamper i luften.

Uld

Uldtøj bliver ofte sat i forbindelse med vintertøj, men udover at holde dig varm kan uld også effektivt lede fugt væk til fordampning og dermed køle dig ned, når det er varmt.

Farvevalg

Lysere farver reflekterer solens stråler, mens mørkere farver absorberer dem og således virker som et ekstra varmende lag. Hvis du vælger at iføre dig lysere tøj, får du det svalere. Vi anbefaler, at du tager hvidt, beige eller pastelfarvet tøj på.

Muligheder for ventilation

Vælg udstyr med indbyggede ventilationslynlåse, så du kan bestemme, når du ønsker mere luft ind for at køle ned. Løstsiddende tøj hjælper også med at holde kropstemperaturen nede, og zip-off-bukser gør det nemt at skifte fra lange bukser til shorts.

Optimal påklædning til vandring

Tag et kig på det udstyr, vi mener vil gøre din sommerdag til en herlig oplevelse, uanset hvilken aktivitet du kaster dig over.

Toppe

Når du vælger en top til vandreture i varmt vejr, er det afgørende at prioritere åndbarhed og fugttransporterende egenskaber.

Vælg lette og luftige stoffer som polyester eller merinould, som effektivt transporterer sved væk fra huden og giver mulighed for hurtig fordampning, så du holder dig sval og tør.

Vælg toppe med en behagelig og løs pasform for at fremme luftgennemstrømningen og bevægelsesfriheden, hvilket sikrer optimal komfort under dine vandreture i varmt vejr.

Underdele

Når du vælger bukser, shorts eller zip-offs til vandreture i varmt vejr, er det vigtigt at fokusere på åndbarhed, komfort og alsidighed. Se efter funktioner som stretchstof, og vælg en behagelig pasform med en justerbar linning for ekstra fleksibilitet og komfort på vandreturen.

Shorts: Til de virkeligt varme dage, hvor du ikke bekymrer dig om hverken insekter eller vegetation, så er shorts perfekte at have på.

Zip-off-bukser: Når du er i tvivl om, hvilken type vejr eller terræn du kan komme ud for, så vælg zip-off-bukser. Hvis du fryser eller går rundt mellem buske, der river, så behold buksebenene på, og når du får det for varmt, så lyner du dem bare af.

Vandrebukser: Se efter lette og hurtigttørrende materialer som nylon eller polyesterblandinger, der tilbyder fremragende fugttransporterende egenskaber og dermed holder dig sval og tør. Overvej muligheder med indbygget ventilation for at forbedre luftstrømmen og regulere temperaturen under intense vandreture.

Tilbehør og sko

Kasket: En kasket er alle tiders til både at forebygge hedeslag og solskoldning, samtidigt med at den skygger dine øjne for solen.

Halsedisse: Hvis du har en halsedisse på om sommeren, kan den hjælpe med at forebygge solskoldning og hjælpe dig med at holde dig sval, i og med at den fjerner fugt fra din halsregion. Vi anbefaler, at du vælger en i en lysere farve.

Strømper: Vælg strømper, som tørrer hurtigt, og som har en god fugttransporterende evne. Strømper i bomuld kan ikke anbefales, når det er varmt. Og det er vigtigt at bruge strømper i den rigtige størrelse for at undgå gnavsår. 

Sko: Gnavsår giver dårlige oplevelser, så et par behagelige sko er den bedste investering i fremtidige eventyr. Anskaf dig et par, som er komfortable og vandtætte, hvis nu du kommer ud for pludselige regnskyl.

Pakbart regntøj til uventede vejrskift

Sommeren er fantastisk, men kan nogle gange være lidt uforudsigelig. Vejret kan slå om fra solskin til voldsom regn på få minutter. Vær klar til hvad som helst i vores Arcade-jakke og -bukser, der er lette, nemme at pakke ned og nemme at tage på.

Den lange lynlås på buksebenene gør bukserne nemme at få af, hvis det begynder at styrtregne. Når solen så atter titter frem, folder du dem sammen igen i deres egen lomme og pakker dem væk i rygsækken. De optager nærmest ingen plads.

image

Udforsk Arcade-serien

Vores letteste skalsæt til dato

Farerne ved vandring om sommeren

Vandring og gåture i barsk terræn på en varm sommerdag kan være både virkelig sjovt og samtidigt farligt, hvis du ikke passer på. Du er nødt til at tage dig i agt for solvarmen, lægge mærke til tegn på dehydrering og vide, hvad du skal gøre, når der opstår situationer under din vandring i varmt vejr.

Det er en god idé at medbringe saltholdige snacks, hvis du får brug for at genoprette kroppens elektrolytbalance. Vores rygsække har indbyggede vandbeholdere, der er perfekte til at undgå dehydrering, når du er på eventyr. Du kan også læse vores guide til, hvordan du renser vand, her.

Hedeslag

  • Tegnene er forvirring, kvalme og svimmelhed

  • Undgå at vandre, når solen står højest på himlen, og brug en kasket til at skærme dig mod solen.

  • Vand! Drik det, og brug det til at køle huden ned med.

Tegnene på hedeslag er voldsom hovedpine, kvalme, forvirring, høj kropstemperatur og en følelse af svimmelhed, som fremkommer, hvis du er ekstremt overophedet. Det er vigtigt med det samme at bringe den syge (eller dig selv) til et køligt og skyggefuldt sted.

Vand køler huden hurtigt ned, så hvis du har ekstra vand i nærheden, kan du lægge en fugtig klud på panden eller en våd halsedisse om halsen, hvilket kan hjælpe med at få temperaturen til at falde. En dukkert i en nærliggende sø eller flod er også en glimrende måde at få kropstemperaturen til at falde hurtigt på.

Og husk at drikke vand, så snart de akutte symptomer er mildnet. Hedeslag kan forveksles med varmeudmattelse. Symptomerne ligner men er ikke helt så alvorlige. Hvis man behandler varmeudmattelse, kan man undgå hedeslag. Undgå at vandre, når solen er allerstærkest, og brug en kasket til at beskytte dit hoved og øjne mod direkte sollys.

Myg og flåter

  • Brug let og tyndt tøj med lange ærmer og ben til at dække udsatte kropsdele

  • Brug milde og naturvenlige insektmidler

  • Tjek dig selv, hver gang du har været ude

Myg og andre insekter kan nemt få vandrehumøret til at dale. Undgå at få følgeskab af dem ved at bære lysere farver, eftersom mørke og stærke farver lettere tiltrækker de små bæster. Det er også en god idé at dække dine ankler, fødder og hals. Du kan holde de små insekter væk fra din bare hud ved at bære langærmede bluser og lange bukser (i et let og åndbart materiale).

Det er naturligvis også en rigtig god idé at bruge insektmidler. Det er vigtigt at bruge et insektmiddel, som er kendt for at være mildt mod både huden og miljøet. Hvis det er muligt, så undgå at være ude, når insekterne er flest, dvs. ved daggry og i skumringen. Det er vigtigt, at du tjekker dig selv for flåter efter en dag i naturen. Få fjernet de små kræ, så hurtigt som muligt efter de er flyttet ind hos dig.

×