Søg efter kategori, produkt, aktivitet...
Teens
Sko
Tilbehør
Tasker
Nyheder
Bestsellers

Hold varmen med
isolerende tøj

Ligegyldigt hvilke aktiviter, du elsker - at holde varmen er mindst lige så vigtigt, som at være komfortabel og at have det sjovt! Faktisk er det at holde varmen et spørgsmål om sikkerhed. Forsæt med at læse for at få værdifuld indsigt i styrken ved isolering i koldt vejr!

Dun vs syntetisk

Forskellige aktiviteter og vejrtyper kræver forskellige typer af isolering. Både dun- og syntetisk fyld har fordele og ulemper, der er værd at lære mere om, når du skal beslutte, hvad du vil have på til dit næste eventyr.

Dunisolering

Dun er ikke det samme som fjer. Det er et materiale fra fugles underuld, et naturligt materiale med fantastisk varme og ventilationsevne. I produktionen laves dunen til klynger, der både holder varm luft inde, og tillader luft at bevæge sig igennem dem, så du ikke overopheder. Duntøj er også "fjerlet", hvilket bevarer din bevægelighed, og holder dig komfortabel hele dagen uden at tynge dig ned. Duntøj er optimalt i tørt vejr, da ulempen ved dun er, at det tager længere tid at tørre og ikke er så godt til at afvise fugt. Duns varmeevne beskrives ofte via dets fyldevne.

Tjek vores duntøj ud ›

Syntetisk isolering

Syntetisk isolering er lavet af syntetiske fibre, der formes til klynger lig dem i duntøj. Dette betyder, at syntetisk isolering fungerer på en måde lig dun, og forhindrer varmen i at bevæge sig for langt væk fra din krop. Tøj lavet af syntetiske materialer er nogle gange lidt tungere end duntøj, men er meget mere modstandsdygtige overfor fugt og tørre hurtigere. 50-100 g/m² er sædvanligvis god nok isolering for mellemlagstøj, mens 100-200 g/m² vil holde dig varm på de rigtig kolde dage.
 

Tjek vores syntetiske tøj ud ›

Hurtigt overblik

Dunjakker
Et naturligt materiale, der holder dig varm, let og åndbar.
Fordele
+ Bevarer varme
+ Letvægts
+ Isolerer godt
Ulemper
- Ineffektivt til at modstå fugt
Syntetiske jakker
Et materiale lavet til mere intense aktiviteter, der holder dig varm og tørrer hurtigere.
Fordele
+ Mere modstandsdygtigt overfor fugt
+ Tørrer hurtigere
+ Effektivt ved højintensitets aktiviteter
Ulemper  
- Vejer mere end dun

flex-down-jacket-women-taking-a-walk-austria.jpg

Hvad er fyldevne?

Fyldevne i duntøj beskriver, hvor effektiv beklædningen er til at fastholde varme, mens det stadig føles let, med andre ord dets kvalitet. En høj fyldevne resulterer i en luftigere fornemmelse og varmere jakke, hvilket sker når dunklyngerne er fuldt udvidet inde i beklædningen. Et generelt råd, når du kigger efter jakker, er at se efter en fyldevne på mindst 550, da den så vil være både varmere og mere komfortabel.

Hvad er fyldvægt?

Duns fyldevne beskriver, hvor meget dun produktet indeholder. Ligesom fyldevne spiller fyldvægt en vigtig rolle i et dunprodukts varmeevne, og i hvor komfortabelt det er. Fyldvægt giver en indikation af, hvor blød eller fast et produkt er, samt hvor let det kan blive komprimeret. En let dunjakke er let at sammenpresse, mens en tungere dunjakke er varmere.

Fillpower-chart.png

Dunisolerings diagram

For en bedre forståelse af de forskellige begreber indenfor duntøj, og deres effekt på isolering - kig på dette diagram - med varmebedømmelse på en akse og fyldevne på den anden. Dette giver dig et mere visuelt indblik i, hvilken type vejr forskellige beklædningsgenstande er optimale i. Jo højere fyldevne, jo varmere føles jakken.

Top 6 isolerende tøj

Varmest dun temeratur-varmast.svg

Igloo Jacket
Fyldevne: 800
Fyldvægt: 292,2g i størrelse Medium (Herre)

Vores IGLOO™ Jacket er den varmeste i RevolutionRace-sortimentet og den er fyldt med dunisolering for at holde dig rar og tilpas, når du er ude på opdagelser eller står på ski i bjergene. Den store aftagelige hætte er hjelmkompatibel og har flere lommer med plads til skipas, en indvendig lomme, to fleeceforede håndvarmende lommer og to brystlommer. Forsænkede manchetter holder kold luft ude, og dunisoleringen holder dig varm på de koldeste dage.

Se Igloo Jacket ›

Varmest syntetisk temeratur-varmast.svg

Mongoose Kollektionen

Mongoose Jacket er perfekt på kølige dage. Den er varm, superblød og forsynet med det syntetiske Hyperloft™-for. En PFC-fri DWR-overflade beskytter mod let regn, og den har adskillige lynlåslommer til opbevaring.

Mongoose Skirt er perfekt som isolerende lag på kølige dage. Tag den på som et varmende ydre lag over et par vandrebukser. To lommer med lynlås, knaplukning med lynlås ved siden af.

Mongoose Shorts er perfekte som isolerende lag på kølige dage. Brug dem som et varmende ydre lag oven på dine vandrebukser eller som et isolerende mellemlag under dine skalbukser. To lommer med lynlås, knaplukning og gylp med lynlås.

Se Mongoose Kollektionen ›

Varmere dun temeratur-varmare.svg

Flex Down Jacket
Fyldevne: 650
Fyldvægt: 100g i størrelse Medium (Herre)

Flex Down jacket er lavet i et slidstærkt 4-vejs stretchstof, der gør den super behagelig, og den følger alle dine bevægelser under udendørs eventyr. Den er fyldt med RDS-certificerede dun og beskyttet med en PFC-fri DWR for vandafvisning. Den er udstyret med tre udvendige lommer med lynlåslukning og to større indvendige lommer.

Se Flex Down Jacket ›

Varmere syntetisk temeratur-varmare.svg

Helix Kollektion

Helix-kollektionen er designet til udendørs vinteraktiviteter – perfekt til alpint, vandring og vintersport. Alle klædestykkerne i vores Helix-kollektion har en syntetisk Hyperloft™ isolering og en vandtæt ydre beskyttelse. De er udstyret med adskillige lommer, herunder en lomme til skiliftkort på jakken og anorakken. Grubeventilering og en hjelmkompatibel hætte på jakken giver dig frihed til at få fornøjelse af alle alpine aktiviteter, samtidig med at buksernes justerbare benåbninger sikrer en rigtig god pasform over alle slags vandre- eller skistøvler.

Se Helix Kollektionen ›

Varm dun temeratur-varm.svg

Helium Down Jacket
Fyldevne: 600
Fyldvægt: 96g i størrelse Medium (Herre)

Helium Down Jacket er isoleret med RDS-certificerede dun. En let og alsidig jakke designet til alle typer outdoor-eventyr. Den er nem at folde samme og har et fremragende forhold mellem varme og vægt.

Se Helium Down Jacket ›

Varm syntetisk temeratur-varm.svg

Helium Puffy Jacket

Helium Puffy Jacket er superlet og komprimerbar, perfekt som en selvstændig jakke eller som et opvarmende mellemlag til den kolde årstid. Den ydre skal har en PFC-fri DWR for at afvise fugt. Du finder ikke en mere behagelig og alsidig jakke.

Se Helium Puffy Jacket ›

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er syntetisk dun?

Hvordan fremstilles syntetisk isolering?

Holder syntetisk isolering i tøj dig varm, når det er vådt?

×